Oldalak

2009. május 20., szerda

RIOJA PÖRKÖLT


RIOJA PÖRKÖLT

1 kiló marhahús, 1 üveg Rioja vagy másfajta spanyol vörösbor, 5 ek. borecet, 2 babérlevél, 2 hagyma, 2 fokhagymagerezd, 4 db. szegfüszeg, majoranna, 1 tk.egész fekete bors, - olaj, só, bors, egy csipet cukor, kb. 12 db. paprikával töltött olivabogyó

A húst kockára vágjuk leöntjük a borral, ecettel és 1 kockára vágott hagymával a félbevágott fokhagymákkal, a füszerekkel együtt egy éjszakára a hütöbe tesszük.
Másnap lecsepegtetjük, letörölgetjük, majd a másik hagymával együtt, amit szintén kockára vágtunk, egy kevés olajon megpiritjuk.
Adagonként ráöntjük a marinádét és lefedve lassú tüzön 40-50 percig, illetve puhára fözzük. Sózzuk, borsozzuk.

A végén még ízesítjük cukorral, esetleg ecettel és beledobjuk a félbevágott olivabogyókat.

Couscousszal tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése