Oldalak

2008. szeptember 7., vasárnap

Töltött cukkini


TÖLTÖTT CUKKINI
2 személyre
2, kb. 20 dekás cukkini, 1 szelet gépsonka, 5 deka camembert sajt, 1 szelet toast kenyér, 1 kis hagyma, 1 tk. apróra vágott rozmaring, 1 tojássárgája, só, bors, 1 deci fehérbor, 2 deci tejszín, 2 tk. keményítöliszt

A cukkiniket megmosni, végeit levágni és 4-4 darabba vágni. A puha belsejét óvatosan egy kiskanállal kivájni, az üreges cukkiniket egy tüzálló tálba tenni, sózni, borsozni. A toast kenyeret, a sonkát, a hagymát, camembert sajtot apró kockára vágni, a rozmaringgal, a tojássárgájával és a füszerekkel összegyúrni, majd a cukkinikbe tölteni.
A bort és a tejszínt együtt felforralni, sózni, borsozni, majd a keményítöliszttel süriteni. Ezt a szószt a cukkini köré önteni és a sütöben, 180 fokon, kb. 25 percig sütni.


ZUCCHINI MIT SCHINKENFÜLLUNG

Für 2 Portionen

2 Zucchini (á 200g), 1 Scheibe gekochten Schinken, 50 g Camembert, 1 Scheibe Toastbroat,, 1 kleine Zwiebel, 1 Tl. gehackte Rosmarin, 1 Eigelb, 100 ml Weißwein, 200 ml Schlagsahne, 2 Tl. Saucenbinder

Zucchini putzen und jeweils in 4 Stücke schneiden, das weiche Innere aushöhlen.
Salzen, pfeffern und in eine Auflaufform setzen.
Schinken, Camembert, Toast und Zwiebel klein würfeln, mit Rosmarin und Eigelb in einer Schüssel verkneten, salzen, pfeffern und in die Zucchini füllen.

Weißwein und Sahne in einem Topf aufkochen. Salzen, pfeffern, mit 2 Tl. Saucenbinder verrühren und in die Form gießen.

Im heißen Ofen bei 180 Grad auf der mittleren Schiene 25 Min. garen.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése