Oldalak

2008. május 22., csütörtök

Csokikosárkák


Csokikosárkák málnás, fehércsokis túrókrémmel

20 deka keserücsoki tortabevonó, pici lufik / annyi amennyi kosárkát akartok készíteni/ kevés vaj. A töltelékhez: 50 deka sovány túró, 10 deka fehér csoki, 1 zacskó van. cukor, 3 ek. tej, 2 deci tejszín, 15 deka málna vagy erdei vegyes gyümölcs / mélyhütött is lehet/, dekorációnak pár szem málna, pisztácia

A mini lufikat picit felfújjuk, max. 6 cm átméröjüre. Vajjal bekenjük. A csokit egy edényben amit forró vízbe állítottunk, felolvasztjuk. A lufikat belemártjuk, majd sütöpapírra állítjuk. Amikor megszáradt, megismételjük ezt a folyamatot. Utána hüvös helyen teljesen megszárítjuk, majd óvatosan leszedjük a papírról öket.


A lufikba beleszúrunk egy tüt és megvárjuk amíg szinte magától összefonnyad és könnyedén kijön a csokiból.


A töltelékhez a fehércsokit a tejjel egy kis lábosban lassan felolvasztjuk, a túróhoz keverjük, majd a van. cukorral felvert tejszínt is belekeverjük. A végén a felengedett gyümölcsöket tesszük hozzá, jól összekeverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosárkákat, málnával és pisztáciával dekorálva tálaljuk.
alchri: a meleg kezeket nem szereti ez az édesség, gyorsan kell dolgozni. A kosárkák megállnak a popsijukon, mert ahogy kicsit lefolyik róluk az olvadt csoki, alul egy lapos "alátét" keletkezik. Bármilyen krémmel tölthetö, nyáron fagyi is biztosan finom benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése