Oldalak

2008. május 20., kedd

Bäckerofen


BÄCKEROFEN


8 személyre:
1/2kiló sertéshús, 1/2kiló bárányhús, 1/2kiló marhahús, mindez kockára vágva, 2 fokhagymagerezd, 1 babérlevél, 5 szem fekete bors, 5 szem borókabogyó, 1/2 -3/4 liter száraz fehérbor, 25 dkg hagyma , 1 kg burgonya, só, bors, 1-1 tk. száritott kakukkfü vagy majoranna, 3 ek. vaj/alchri: csak sertéshúsból szoktam készíteni/


A húst nagyobb kockákra vágjátok. A fokhagymát durvára vágjátok. A húskockákat, a fokhagymával, a babérlevéllel, a borsszemekkel, a szétnyomott (fontos az aroma miatt) borókabogyókkal egy nagy edénybe teszitek, a legjobb egy jól zárható valami, az illatok miatt:)) és a fehérborral leöntitek. 16-24 órát állni hagyjátok, néha-néha megforgatjátok!Aztán a hagymát kockára vágjátok, a burgyonyát karikára.


A burgonyát, a husit és a hagymát, rétegezve, egy nagy tüzálló formába teszitek. Minden sort sóztok, borsoztok, kakukkfüveztek. az utolsó sor burgonya legyen. A marinádét felfözitek, leszüritek (én még azt sem teszem és igy is ehetö lesz) és az egészre ráöntitek, hogy a rétegeket majdnem befedje. A vajat kis darabkákban ráteszitek, a formát vagy fóliával, vagy a saját fedelével befeditek és a HIDEG sütöbe toljátok.

180-200 fokon, 2 és fél óráig sütitek, ebböl az utolsó 20 percben fedö nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése