Oldalak

2011. március 22., kedd

MARHALÁBSZÁR A LA PROVENCE



Itt találtam a receptre.

Ossobucot már többször csináltam, bár még nincsen fent a blogomon, majd azt is beírom. Ez most kicsit más volt, más füszerekkel ízesítve.

Gyönyörü marhalábszárakat kaptam hozzá. Az ossobucot eredetileg borjúlábszárból készítik, de éppen olyan finom marhával is. Imádjuk a velöt is a közepéböl, ami a hosszú sütés után lazán kipottyan a csontból.
A recept kettö darab hússal írja, azt fordítom le, én 5 szeletet vettem, 5 embernek, de így is jó nagy adag lett belöle, másnap is ettük;)

Hozzávalók:

2 vastag szelet marhalábszár, 5 nagy hagyma, 1 nagy doboz pizzaparadicsom, 1 üveg száraz vörösbor / én az 5 szelethez másfél üveggel használtam/, olivaolaj, só, bors, provence füszerkeverék + 3-4 gerezd fokhagyma,/ ez nem áll a receptben/

A husokat sóztam,borsoztam és mindkét oldalukon az olivaolajon hirtelen megsütöttem,majd egy nagy vaslábos aljába tettem egymás mellé. Megszórtam a füszerkeverékkel, beborítottam a cikkekre vágott hagymával.
A paradicsomkonzervet egy kis lábosban felmelegítettem, sóval, csipet cukorral és szintén a füszerkeverékkel ízesítettem, belenyomtam a fokhagymákat és ráöntöttem a hagymás húsra.

Felöntöttem a borral, majd lefedve 225 fokon, kb. 2 óra hosszát sütöttem.

A hús levált a csontról, a hagyma és a paradicsom együtt csodálatos szósszá fött.
Barilla "maccheroni"-val tálaltam.

3 megjegyzés:

  1. Finom lehet, mostanában szeretem a bort a pörköltekhez használni.Látszik milyen jó sűrű a szaftja.
    A maccheroni is finom, különösen a Barilla fajta.

    VálaszTörlés
  2. Ez valami nagyon jól néz ki! :D

    VálaszTörlés
  3. Nelli, Mirelle / köszi;)/, csodafinom volt. Nagyon szeretjük ezt a húst;)

    VálaszTörlés