Összehasonlításnak mutatok egy másik képet is, novemberi ugyan, de szép,tiszta idö volt.
Tegnap este vendégeim voltak, lányunk, egy fiatal,magyar trombitás barátunk és kedves magyar barátnöm, akit az nlc-n ismertem meg már vagy 5-6 éve? Csupa huszonévesek:)
Kellemes este volt, lányom kedvencét föztem, de most lóbabból;)

Chili con carnes:
50 deka lóbab, 1 kiló marhahús darálva, 25 deka hagyma, 25 deka sárgarépa, 1/2 liter zöldség alaplé, só, bors,pirospaprika, római kömény, kakukkfü, 2 kis doboz pizzaparadicsomkonzerv, olaj
babérlevél, ízlés szerinti mennyiségü chili paprika kimagozva,vékony csíkokra vágva
A babot elözö este beáztattam. Másnap az áztató vizet leöntöttem róla és friss vízzel, babérlevéllel megföztem.
A hagymát kockára vágtam és kevés olajon megdinszteltem, majd hozzátettem a darálthúst. Füszereztem és együtt piritottam.
Beletettem a lecsöpögtetett babot, a füszereket, az apróra vágott sárgarépát, beleöntöttem az alaplevet és 30-40 percig lefedve föztem.
Majd a paradicsom jött bele. További 10 percig föztem.
Hogy én ezt mennyire szeretem! És jó az időzítés is. Tavasz van, lehet ablakot is nyitni. :)
VálaszTörlés:))
VálaszTörlésKi fogom próbálni! Szeretem a főztödet, akkor is, ha csak egyszer kóstoltam...
VálaszTörlésKedves Éva, remélem még többször leszel a vendégem;)
VálaszTörlés