Oldalak

2011. március 8., kedd

FEHÉRBOROS CSIRKECOMBOK






Magyarországon vagyunk pár napja. Vasárnap egy megkésett szülinapi ebéd volt nálunk, mivel február 18.-án 1000 km-re voltak egymástól az ünnepeltek.
Több mint 10 éve láttam nálunk a tv-ben egy receptet, ami eredetileg nyúlcombból készült. Finom!

Mivel az ikrek / férjem és sógórnöm/ gyerekkorukban csúnyán át lettek verve valakitöl, aki nyúlcombot tálalt fel nekik csirkecombnak álcázva, nem is egyszer, azóta hallani nem akarnak nyúlhúsról:) Eddig csak férjemtöl hallottam ezt a sztorit, de most sógórnöm is megerösítette;)

A recept:

4 db. csirke/ nyúl/comb, 15 deka bacon kockákra vágva, 2 hagyma, 3-16 gerezd fokhagyma, ezt ízlése válogatja, 3 ek. vaj, 1 ek. liszt, 4 deci fehérbor, kevés konyak,3 ek. borecet, 2 deci tejszín, szerecsendió, só, bors

A csirkecombokat egy serpenyöben egy kis vajon megpiritjuk. Egyidöben egy másik edényben a szalonnát és a hagymát kockára vágva megdinszteljük, 3 gerezd fokhagymát hozzányomunk. A többit megpucoljuk, de egyben hagyjuk.
A szalonnás hagymát a csirkéhez öntjük, az ecettel leöntjük, majd a liszttel megszórjuk. Most hozzáadjuk a többi fokhagymagerezdet is, elöször a konyakot tesszük bele, majd a bort is beleöntjük. A szerecsendióval, sóval borssal füszerezzük, vigyázzunk, mert a szalonna is már elég sós!
Fedö alatt, kb. 1 órát fözzük.
40 perc után a tejszínt is beleöntjük, ha addig sok folyadékot elföne, vízzel vagy borral pótoljuk.
Ciabatta kenyérrel, vagy baguettel, vagy pl. fött tésztával tálaljuk.

alchri: annyit változtattam most rajta,hogy a combokat már az elötte lévö estén beáztattam fehérborba. Másnap alaposan leitattam és úgy sütöttem át.

Természetesen DNK kenyeret sütöttem hozzá, most BL 55-ös lisztböl és egy kis, 18 centis fém láboskában. Remek lett.

Édességnek Puding de leche volt.

2 megjegyzés: