Oldalak

2011. március 17., csütörtök

CHILI CON CARNE

Borzalmas deprimáló kint az idö.


Összehasonlításnak mutatok egy másik képet is, novemberi ugyan, de szép,tiszta idö volt.




Tegnap este vendégeim voltak, lányunk, egy fiatal,magyar trombitás barátunk és kedves magyar barátnöm, akit az nlc-n ismertem meg már vagy 5-6 éve? Csupa huszonévesek:)
Kellemes este volt, lányom kedvencét föztem, de most lóbabból;)



Chili con carnes:

50 deka lóbab, 1 kiló marhahús darálva, 25 deka hagyma, 25 deka sárgarépa, 1/2 liter zöldség alaplé, só, bors,pirospaprika, római kömény, kakukkfü, 2 kis doboz pizzaparadicsomkonzerv, olaj
babérlevél, ízlés szerinti mennyiségü chili paprika kimagozva,vékony csíkokra vágva
A babot elözö este beáztattam. Másnap az áztató vizet leöntöttem róla és friss vízzel, babérlevéllel megföztem.
A hagymát kockára vágtam és kevés olajon megdinszteltem, majd hozzátettem a darálthúst. Füszereztem és együtt piritottam.
Beletettem a lecsöpögtetett babot, a füszereket, az apróra vágott sárgarépát, beleöntöttem az alaplevet és 30-40 percig lefedve föztem.
Majd a paradicsom jött bele. További 10 percig föztem.

4 megjegyzés:

  1. Hogy én ezt mennyire szeretem! És jó az időzítés is. Tavasz van, lehet ablakot is nyitni. :)

    VálaszTörlés
  2. Ki fogom próbálni! Szeretem a főztödet, akkor is, ha csak egyszer kóstoltam...

    VálaszTörlés
  3. Kedves Éva, remélem még többször leszel a vendégem;)

    VálaszTörlés