Oldalak

2009. február 5., csütörtök

KOREAI MARINÁLT HÚS


"Szép tavirózsa" / a keresztnevének a pontos jelentése/ receptje. Ö a fiam barátnöje, anyukája koreai, apukája erdélyi szász származású, így a nagyszülök révén erdélyi ételekkel is megismerkedett már.


Mindig azt hittem, hogy valami igazi, magyaros finomsággal kedveskedhetek neki, mire mondta, hogy már ismeri, mint pl. az erdélyi rakott káposztát is;) söt, sorolta, hogy mi is van benne pontosan és hogyan készítik....


Utána kapcsoltam, hogy valószínü az erdélyi nagyszülök révén....


Viszont ö nekem a koreai származása révén, isteni finomságokat hozott egyszer kostolóba, többek között egy BULGAGI nevü hús specialitást, amit marhahúsból készítettek. Karácsonyra kaptam töle egy saját kezüleg barkácsolt, kedves szakácskönyvet, amiben ez a recept is szerepel.


Mindenképpen kipróbálom egyszer marhából is, de ma szüzpecsenyét sütöttem meg így. Nekem a szüzpecsenye a kedvenc husom, a marha után.


Szerintem a 2 napos pácolás a titka, na meg a csipetnyi cukor, ami a pácba kell.


Egyszerüen álom volt a halmazállapota és az íze,szinte karamellizálódott a sütés közben.

1 személyre

15 deka szüzpecsenye vékony / 3 mm/ szeletekre vágva, 1-2 ek. szójaszósz, 1 ek. földimogyoró olaj, 1 kk. cukor, só, bors

A húst az olajjal, szójaszósszal, cukorral 2 napig marináltam. Utána egy nagyon forró wokban kis olaj hozzáadásával pirosra sütöttem. Sóztam, borsoztam.

Tetszés szerint bármilyen zöldséget hozzá adhatunk a sütés közben, mint pl.hagyma, répa, gomba,pritamin paprika, póré.



1 megjegyzés: