Oldalak

2009. február 17., kedd

KARAMELLÁS OSTYASZIVEK


KARAMELLÁS OSTYASZIVEK/ essen&trinken /Für jeden Tag

20 deka puha vaj, 12,5 deka cukor, 1 cs. van. cukor, 4 tojás, 20 deka liszt, 1 tk. sütöpor, csipet só, olaj a sütéshez, 40 deka porcukor

A vajat a cukorral, a van. cukorral,csipet sóval habosra keverni. A tojásokat egyenként hozzádni, tovább keverni. A lisztet a sütöporral együtt beleszórni, összekeverni.

A gofrisütöt felforrósítani, majd vékonyan kiolajozni.

A kisült gofrikat lehülni hagyni, a sziveket szétválasztani.


A porcukrot egy serpenyöben, közepes lángon aranybarnára olvasztani, majd a sziveket egyenként megforgatni benne.

alchri: nekem elég vastag réteg keletkezett így rajta, ezért nem is volt elég a 40 deka cukor az összes szívre. Legközelebb csak az egyik felét fogom karamellizálni. Vagy megpróbálom szilikonos ecsettel felkenni rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése