Oldalak

2010. október 14., csütörtök

CSIRKEMÁJPÁSTÉTOM





Régebben vettem 4 darab mini pástétom formát, belül teflon, kívül fényes agyag, hogy jobban látható legyen a mérete, egy parafa dugót tettem mellé a képeken.

A pástétom hozzávalói voltak:

45 deka csirkemáj, 1 nagy hagyma, 4 deka liszt, 1 tojás, 50 ml konyak, 125 ml tejszín, só, bors, kakukkfü, babérlevél, kb. 10 deka bacon

A mini formákat / 2 darab/ kibéleltem bacon szeletekkel.

A májat a hagymával, tojással, 3 szelet baconnal, a liszttel, konyakkal, tejszínnel és a füszerekkel egy robotgépben pépesítettem. Eléggé folyékony masszát kaptam, de ez nem okozott problémát.

Beleöntöttem a baconnal kibélelt formákba, betakartam a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére tettem 2-3 babérlvelet, lefedtem az edényke fedelével és egy tüzálló tepsibe állítottam öket. Annyi forró vizet öntöttem köréjük, hogy félig ellepje öket.

200 fokon kb. 1 órát sütöttem.

Utána a formában hagyva, 12 órát hütöttem, majd kiborítottam és szeletelve tálaltam.

Megjegyzés: még egy 3. formába is jutott volna, de mivel elfogyott a bacon amivel ki kellett volna bélelnem, úgy ahogyan volt ez a folyékony májas massza, egy serpenyöben megsütöttem, belekevertem kb. 5 deka vajat és egy folpakkal kibélelt kis tálba öntöttem. A hütöben szintén 12 óráig állni hagytam. Másnap kiborítva tálaltam. Finom májkrém lett belöle.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett ebben a bacon ruhában! :) Rajongok az efféle házi májpástétomokért! :))

    VálaszTörlés
  2. Felhölány, most már én is;))

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű!

    Biztosan nagyon finom is. :-)

    Nálunk csak én eszem meg a májat... :-(

    VálaszTörlés
  4. Anitám, szerencsére nálunk férj is szereti, csak az a baj, hogy nem tudok elég kevés mennyiséget csinálni semmiböl....meg kell szokni, hogy csak ketten vagyunk;) De azért remélem el fog fogyni, mert nagyon finom.....

    VálaszTörlés
  5. Erika, ez nagyon fincsi lehet!

    Van számodra valami nálam! :))

    VálaszTörlés