Oldalak

2010. július 18., vasárnap

4 NAP MONTPELLIER,4 NAP PALAVAS LES FLOTS








Félig hivatalos út volt, 4 napig Montpellierben dolgoztak férjemék. Utána kiköltöztünk a tengerpartra, Palavasba.

Eltekintve az odautat és a mai hazajövetelt, nagyon kellemes volt, még nem jártunk sosem arrafelé.
Montpellier lenyügözen szép város a hangulatos utcáival, gyönyörü épületeivel.

Palavas pedig egy kedves halászfalu, illetve városka szép strandokkal, rengeteg étteremmel, szük utcákkal.

Július 14.-étöl laktunk ott, a franciák nemzeti ünnepén foglaltuk el a tengerre nézö hotelszobánkat és mindjárt este 10 órakor csodaszép tüzijátékban gyönyörködhettünk.

Montpellierben láttam életemben elöször lapos öszibarackot, megkóstoltuk, pont olyan mint a hagyományos barack, csak úgy néz ki mintha prés alá tették volna;)

Egyik este grillezett tintahalat ettem, különben salátákon éltünk a nagy höség miatt és a balkonunkon nassolgattunk a tengerben gyönyörködve, finom sajtokat,gyümölcsöket, rose borral.

Szép út volt, privát ugyan nem hiszem,hogy visszamennénk, de ha megint hívnak, akkor szivesen;)

7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű helyszínek, el tudom képzelni magamat e közegben. Na jó, talán pár napig, mert hiányoznának a lovaim, kecskéim:)))

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsa!
    Lovaid vannak??? Na ha ezt hallaná férjem;) Nagy lovas ö is, saját paci még nincsen, de talán pár év múlva ha nyugdíjba megy. Utolsó este egy lovasbemutatón voltunk Palavasban az arénában, többek között a "Posta" nevü mutatványt is láttuk de csak 2 lóval.
    Gyönyörü hely, csak ne lenne olyan messze és körülményes az oda-visszaút:(

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép helyen voltatok, és látom,finomakat is ettetek! :))

    VálaszTörlés
  4. Szemi, nagyon finom volt minden, egy szót nem beszélünk franciául, angolul sem nagyon, igaz ök sem;) de valahogy megértettük magunkat, sehol nem csalódtunk az éttermekben. Nekem szerencsém, hogy szeretem a tengeri kütyüket, szegény férj kevésbé, de azért ö sem maradt éhen;)

    VálaszTörlés
  5. Káprázatos képek! Gyönyörű helyen voltatok!
    Na és az a piaci kínálat meg az a sok-sok finomság! :))

    VálaszTörlés
  6. Felhölány,tényleg szép hely volt, de 4 nap elég volt, mondtuk férjjel,hogy hetekig nem bírtuk volna ki.Már elszoktunk az ilyen kirándulásoktól, imádjuk a Balatont,a barátokkal és a családdal való találkozást, nekünk az az igazi nyaralás;) A Balaton vizéröl nem is beszélve. Mondjuk ezt a piaci kínálatot szivesen látnám a Balatonnál is,de ha nincs,hát nincs,ennek ellenére jól érezzük magunkat ott is.

    VálaszTörlés
  7. Erika, a képeden láttam a laposbarackot, és képzeld, másnap itt nálunk a zöldségesnél is volt! Eddig még én sem találkoztam vele, megkóstoltam, nagyon finom, de elég drága.
    Gyönyörű helyen voltatok! A sajtokat és tengeri cuccokat irigylem csak...

    VálaszTörlés