Oldalak

2010. április 29., csütörtök

SCHWETZINGEN FOLYTATÁS


Tegnap éjjel kicsit fájó szívvel jöttünk haza Schwetzingenböl.

Összeállítottam a fotóimból és az ott bemutatott opera nyitányából egy zenés képsorozatot.

André-Ernest-Modeste Grétry 1780-ban komponálta ezt a gyönyörü operát.

Minden nap sétáltunk ebben a csodálatos parkban, túristáknak az egyszeri belépö 5 Euro, de mi kaptunk egy kártyát amivel bármikor bemehettünk.

A schwetzingeni lakosok 18 Eurot fizetnek egy évre. Ki is használják, futnak, sétálnak, babakocsikat tologatnak, kisgyerekeket sétáltatnak, napoznak benne.

Az operán és a környezeten kívül ami még nagyon kellemes volt,hogy naponta találkoztunk lányunkkal, mivel szinte a szomszédban lakik, együtt ebédeltünk, vacsoráztunk. Kétszer is megnézte az operát, annyira tetszett neki.

Spárgát csak egyszer ettünk, az opera premirere után a fogadáson. Fantasztikus finom volt, el is határoztam akkor aznap este, hogy az utolsó nap veszek egy kilót és megfözöm itthon magunknak.

Beírom hamarosan a receptet ami szerint készítettem.

A parkban rengeteg medvehagyma termett, már messziröl éreztem az illatát.

Az utolsó elötti elöadás után beültünk egy kellemes étterembe, Café Journal a neve, azonkívül, hogy rendkívüli hangulata van és finom a konyhája,magyar napilapok is találhatók a falon, szépen bekeretezve.

A hotelben pedig ahol laktunk, egy magyar étterem üzemel már jó pár éve.

Röviden még annyit, hogy Schwetzingen magyar testvérvárosa Pápa.

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük, igaz, hogy a napokban, amikor 15 éves Zsófi unokám a sportorvostól jövet nálunk ebédelt, azt mondta : "Nagyi, te egyre jobban főzöl, és milyen kreatív vagy!" - ám igaz a mondás is: JÓ PAP HOLTIG TANUL!
    Ferivel folytatjuk majd a túrát zenés blogodban.
    Egész családodnak sok sikert, a mielőbbi személyes találkozás reményében...

    VálaszTörlés
  2. Érdekes dolog az utókor emlékezete.
    Erről a mesterről bizony még sose hallottam :-( Majdnem kismestert írtam, pedig nem lett volna igazságos olyannal szemben, Akit Lully-vel és Gluckkal említenek együtt. Persze általában is kevésbé közismertek a francia zeneirodalom mesterei, mint a németek.
    Szépek a képeid, kár, hogy nem lehet nagyobb méretben megnézni. Van a kastélykertben (?) egy kupolás építmény két minaret félével. Az mi?

    VálaszTörlés
  3. Éva,köszönöm szépen! Remélem én is, hogy valamikor sikerül találkoznunk.Nektek is puszi és minden jót!

    VálaszTörlés
  4. Egy mecset, belsökerttel, nagyon szép.A mecset kupolájában belül pedig különbözö mondások vannak a falba vésve, sajnos ott nem fotóztam.

    VálaszTörlés