Oldalak

2010. január 22., péntek

SONKAGOLYÓK A LA LAFER




Johann Lafer készítette nemrég a Lafer,Lichter,Lecker c. müsorban. Bármilyen salátára kitünö feltét.
Hozzávalók 4 személyre:

20 deka vékonyra szeletelt sonka / a képen Serrano sonka/, 40 deka zellergumó, 1 citrom reszelt héja és leve, só, bors, 1 deci tejföl, 5 deka dióbél

Egy közepes méretü fagylaltoskanalat kibéleltem folpakkal, belefektettem egy szelet sonkát és a következö töltelékkel töltöttem meg:
A zellert vékonyra reszeltem, citromlével meglocsoltam. Belekevertem a citromhéjat, sóztam,borsoztam, hozzáadtam a tejfölt, a durvára tört diót.
A sonkaszeletet ráhajtottam, majd a folpakk segítségével szorosra betekertem és egy gombócot formáltam.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, a technika is fantasztikus, de a zeller nekem túl intenzív, pláne nyersen.. De azért izgalmas ízkombináció lehet!

    VálaszTörlés
  2. Szia Gyöngyi!
    Szerintem bármilyen más töltelékkel is finom, pl. sárgarépasalátával? Legközelebb Waldorf salátával próbálom ki;)

    VálaszTörlés