Oldalak

2010. január 19., kedd

SZENT GYÖRGY HEGYI RIZLINGBEN PÁROLT SERTÉSBORDA


Még otthon, röviddel az elutazásunk elött a hétvégi Napló újságban olvastam ezt a receptet. Halász Jánost személyesen is ismerem, két dedikált könyvet is kaptam töle. Az elsö kiadásban található EZ a recept.
Férjem kérésére elkészítettem "búcsúebédnek" ;) Nagyon finom, felkerült a kedvencek közé.

Hozzávalók:
4 személyre: 800 g sertésborda, 1 db alma, 200 ml Szentgyörgy hegyi olaszrizling, 400 g vörös káposzta, 80 g füstölt szalonna, ecet, cukor, só, őrölt bors, olaj, 1 ek, paradicsompüré, 20 g liszt. A forgatót burgonyához: 1 kis fej vöröshagyma, 50 gr szalonna 600 gr burgonya, kevés olaj, só, bors

Elkészítés:
A vörös káposztát vékonyra szeletelve, gyengén sózva állni hagyjuk. A szeletelt bordákat kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatva, kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Ha pirosra sült, kiszedjük, és zsírjában paradicsompürét pirítunk. Felengedjük 150 ml rizlinggel és kevés vízzel. Mikor felforrt, belerakjuk a bordákat, és lefedve puhára párolunk. Míg a hús lassú tűzön párolódik, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és üvegesre pirítjuk. Egy kávéskanálnyi ecettel és 50 ml vízzel felengedjük. Belerakjuk a vörös káposztát, egy evőkanál cukrot szórunk rá. Az almát meghámozva és cikkekre vágva hozzáadjuk, 50 ml rizlinget öntünk alá, és lefedve készre pároljuk. Tálaláskor a káposztát a tál egyik oldalára halmozzuk, mellé tesszük a bordákat, meglocsoljuk a levével, és forgatott krumplit adunk hozzá.
alchri:
tarjával készült és rösztit sütöttem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése