Oldalak

2009. augusztus 15., szombat

DEBRECENI TOKÁNY


Pár napja ünnepeltük itthon a születésnapomat. Nem volt kedvünk étterembe menni.
Ezt a kiváló receptet ITT találtam. Kiadós és nagyon finom!

Hozzávalók:

60 dkg marhalapocka, 10 dkg debreceni kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, l evőkanál pirospaprika, 2 kanál lecsó vagy idényben
2 zöldpaprika és 1 paradicsom, só.

A húst 1/2 cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és megmossuk. A
füstölt szalonnát is csíkokra vágjuk, és zsírban üvegesre sütjük, majd
rátesszük a finomra vágott hagymát, sárgára pirítjuk, belekeverjük az
összezúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, öntünk rá 1 dl
vizet, és néhány percig főzzük. Utána beletesszük a húst, megsózzuk, és
lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, egy kevés
vizet öntünk utána. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott
és egy kevés zsírban átpirított debreceni kolbászt, a lecsót (vagy a
cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, és az egészet készre
pároljuk.
Sós burgonyát vagy pirított tarhonyát adjunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése