Oldalak

2009. január 17., szombat

SZALAGOS FÁNK


SZALAGOS FÁNK,NAGYMAMÁM RECEPTJE SZERINT
50 deka liszt, 5 deka vaj, 3 deka élesztö, 2,5 deci langyos tej, 2 ek. cukor, 1 csipet só, 6 tojássárgája, 3 cl rum vagy vodka, reszelt citromhéj.

Az élesztöt egy kevés langyos tejben,kis cukorral megszórva felfuttattam. A lisztet és a többi hozzávalót a kenyérsütögépem tartályába tettem, hozzáöntöttem az élesztöt és megdagasztottam, megkelesztettem.Utána kézzel mégegyszer jól átgyúrtam és kinyújtottam. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszagattam és egy tepsin letekarva mégegyszer 30 percig kelesztettem.Közepesen forró olajban elöször a lisztes oldalán, lefedve 3 percig sütöttem, majd megfordítottam és fedö nélkül készre sütöttem. Vaniliáscukros porcukorral szórtam meg.

alchri: 4 tojássárgájából készítettem.

2 megjegyzés: