Oldalak

2009. január 28., szerda

POLENTA SARKOK


POLENTA SARKOK


2,5 deci zöldségleves, 2,5 deci tej, 12,5 deka kukoricadara, csipet só, 2 ek. vaj, 4 ek. frissen reszelt parmezán, 2 ek. olivaolaj


A levest a tejjel felforralni, majd a darát beleszórni és egy habverövel a kikapcsolt tüzhely felett 5 percig kevergetni.

A vajat és a parmezánt hozzáadni, öszekeverni. Egy kb. 24 x 13 centis formát folpack-al kibélelni úgy, hogy böven kilógjon a formából és a masszát belesimítani.

Legalább 1 órát hülni hagyni, utána kivenni, majd 4 részre vágni és azokat átlósan keresztbe vágni, úgy, hogy háromszögek legyenek.


Az olajat egy grill serpenyöben felhevíteni és a polenta háromszögeket mindkét oldalukon 2-2 percig piritani.


4 megjegyzés:

  1. Nincs mit;)
    Finom és egyszerü!

    VálaszTörlés
  2. Receptjeid között böngészve találtam meg ezt a grillezett polentát, aminek nagyon örülök! Múltkor egy étteremben (Egerszalókon) ez volt a köret, és férjemnek nagyon ízlett, de eddig még nem készítettem semmit kukoricadarából... Pont ezt kerestem! KÖSZI!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen,örülök,hogy megtaláltad;)

    VálaszTörlés