Oldalak

2009. január 16., péntek

OLAJBAN SÜLT KARIKÁK ÉGETETT TÉSZTÁBÓL



A kedvenc receptes füzetemben találtam egy linket, ahol a különbözö sütemények elkészítését mutatják meg videón.

Onnan származik a következö recept.

Kicsit egyszerübben sütöttem meg, nem a papírral együtt tettem az olajba hanem a karikákat egy lapáttal leemeltem az olajos papírról és egyenként csúsztattam a forró olajba.

OLAJBAN SÜLT ÉGETETT TÉSZTA KARIKÁK

225 ml víz, egy csipet só, 60 gramm vaj, 125 gramm liszt, 2 tojás

A vizet felforraltam a csipet sóval, benne felolvasztottam a vajat, majd beleszórtam a lisztet. Addig kevertem amíg el nem vált a lábos aljától, utána lehúztam a tüzröl és egyenként belekevertem a tojásokat.
Egy erös nejlonzacskóba tettem a masszát és egy olajos sütöpapírra karikákat nyomtam. Egy serpenyöben olajat forrósítottam és a karikákat óvatosan belecsúsztattam. Mindkét oldalukon pirosra sütöttem, konyhai itatós papírral leitattam a felesleges olajat és porcukorral megszórva tálaltam.

2 megjegyzés:

  1. Én is éppen most akarok ilyet sütni, csokimártással. Anyukám tejjel csinálta, és utána kakaós cukorral beszórta, az volt a neve, hogy ördögpirula. A kollégáktól megtudtam, hogy vízzel sokkal könnyebb a tészta.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Hát nem tudom... a családomnak rendkívül nehéznek és olajosnak tünt, azt mondták, hogy inkább a csörögénél maradnak, vagy az égetett tésztánál, de amit a sütöben kell megsütni, tehát képviselöfánknak,stb.
    Vagy arra is gondoltam, hogy lehet, hogy ebbe a tésztába is lehetne egy kevés %-ot önteni, tehát vagy rumot, vagy pálinkát, hogy sülés közben ne szívja meg magát? Hm?

    Ötleteket örömmel fogadok, de különben kipróbálhatod, talán egy ici pici adaggal elöször, lehet, hogy nálatok sikere lesz, ki tudja;))

    VálaszTörlés