Oldalak

2009. január 27., kedd

CHILI CON CARNE


Mostanáig mindig darálthússal föztem, ma elöször nagyon kicsi kockákra vágott marhahússal és 12 órát áztatott kidney babbal próbálkoztam.


Innen-onnan összeszedett receptek, még Jamie Oliver is van benne egy kicsit;)


Hozzávalók:


50 deka marhahús / amit pörköltnek is használunk/, 30 deka kidney bab, 2 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, olaj, 2 doboz / 2 x 40 dekás/ pizzaparadicsom, 1 deci víz, kevés Vegeta, 2-3 ek. sürített paradicsom, római kömény, fahéj, koriander, gyömbér, só, bors, babérlevél, oregano, chili


A babot 12 óráig beáztatjuk. Másnap sóval, babérlevéllel puhára fözzük.


A marhahúst 1 centis, pici kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben forró olajon pirosra sütjük. Rádobjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Együtt sütjük, majd beleöntjük a paradicsomot, a vizet, beleszórjuk a Vegetát és a füszereket. A sürített paradicsomot is hozzákeverjük.

Lefedve, lassú tüzön, kb. 2 órát fözzük.

Utána összekeverjük a fött babbal, ha kell, még füszerezzük.


3 megjegyzés:

  1. Már régóta készülök erre az ételre is. Köszi a receptet, mentettem.

    VálaszTörlés
  2. Szia Alchri!Vár nálam egy meglepetés:D http://sissy24@freeblog.hu Puszi:Virág

    VálaszTörlés