Oldalak

2011. január 31., hétfő

MÁKOS MÁGLYARAKÁS


Olyan jó ötleteket adtatok a mákos gubához,hogy én is kedvet kaptam egy kombinációra.
Alapja a máglyarakás volt, de ismét mazsolás kaláccsal, fahéjas cukor helyett mákkal szórtam meg a két réteg között. Sárgabarack lekvárral mennyei volt.

Hozzávalók:

8 szelet kalács, 4 tojás, 1/2 liter tej, vaniliáscukor, 1 alma, mák, cukor,1 csipet só, durvára tört mandula

A tejet az egész tojásokkal, a csipet sóval, ízlés szerinti cukorral, van. cukorral összekevertem. A kalácsokat a kenyérpiritóban megpiritottam, szeletenként megforgattam a tojásos tejben, 4 szeletet egy vajjal kikent kis tepsibe tettem.
Rászórtam az apróra vágott almát, megszórtam a mákkal, a mandulával, majd erre jött a második adag piritott kalács. A maradék tejet ráöntöttem és a sütöben 200 fokon kb. 20 percig sütöttem.

6 megjegyzés:

  1. Most pedig Te adtál jó ötletet Nekem!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik,igazán ütős

    VálaszTörlés
  3. Nelli,Belly, érdemes kipróbálni:)

    VálaszTörlés
  4. Ez milyen jól néz ki, nagyon finom lehet!

    Kérlek nézz be hozzám, vár rád ott egy baráti ölelés, remélem,hogy elfogadod. :)

    VálaszTörlés
  5. Szemi, köszönöm, elfogadtam;)
    MJ, köszönöm;)

    VálaszTörlés