Oldalak

2011. január 13., csütörtök

KACSAMELLFILÉ 80 FOKON SÜTVE


Ezt a finomságot még otthon készítettem el, 2 nappal Karácsony elött. Várhattam volna kicsit vele, mert szerintem kítünö ünnepi étel.
A recept EBBÖL A KÖNYVEMBÖL SZÁRMAZIK:

Kacsamellfié a l'orange/ Zart und saftig bei 80°

4 személyre
2 nagy kacsamellfilé / darabja kb. 35 deka/, só, bors, 2 ek. olaj, 2 narancs, 1 deci csirkehúsleves, 2 deka hideg vaj

A sütöt a formával együtt 80 fokra felfütöttem. A melleket megmostam, sóztam, borsoztam, az olajon egy serpenyöben minden oldalukon kb. 4-5 percig megpiritottam.

Majd a formába tettem és 40 percig, letakarás nélkül a sütöben pároltam.

A narancsokat meghámoztam és kifiléztem. A kicsurgó levét félretettem.
A serpenyöt amiben a kacsák sültek újra felmelegítettem, a levest, a narancslevet és a sütöben a mellek mellett összegyült szaftot hozzáöntöttem, pár percig kis tüzön forraltam. A hideg vajat kis darabokban belekevertem, a végén beletettem a narancsfiléket.

A melleket szeleteltem és a narancsos szósszal leöntve tálaltam.
Csodálatos finom volt!

7 megjegyzés:

  1. A türelem hol rózsákat, hol ilyen finomságokat terem!!! Szuper!

    VálaszTörlés
  2. Na, én ezt képtelen vagyok! Pedig vágynék rá. Csak a sütőmön már rég nem lehet a fokokat látni, mert lekoptak...
    sherpa

    VálaszTörlés
  3. Andi, gratulálok a blogodhoz, a fényképeidhez, nagyon szép minden!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Szemi:)Isteni finom,szaftos marad így a hús.

    VálaszTörlés
  5. Küldtem Neked díjat, kukk be hozzám!:)

    sherpa

    VálaszTörlés