Oldalak

2010. augusztus 4., szerda

KÉT NAP SALZBURGBAN


Az idei szünidö kicsit komplikáltabban kezdödött mint az eddigiek. Salzburgban megszakítottuk a hazautunkat, mivel férjeméknek még egy utolsó koncert keretében az ünnepi játékokon szerepelniük kellett.

Öszintén megmondom, bár minden hazautunkat megszakíthatnánk egy ilyen kellemes ok miatt. Egyrészt azért mert felezödik a 10 órás autóút / Stuttgart-Balaton/, másrészt azért, mert Salzburgot imádom, 30 évvel ezelött, amikor még nem járhattunk haza, 4 éven keresztül férjem összekötötte a hasznosat a kellemessel, Salzburgban énekelt és a Mondseenél nyaraltunk. Szüleimmel, nagyszüleimmel is rendszeresen ott találkoztunk.

Vasárnap délután sétáltunk a belvárosban és egy olasz éttermet kerestünk ahol valakivel egy randevút beszéltünk meg.

Megkértünk egy sietö, fekete öltönybe öltözött fiatalembert, hogy legyen olyan kedves és segítsen....

Mire megszólalt magyarul; ugye beszélhetünk magyarul is? 20 éve él Salzburgban.....

A fekete öltönyböl férjem egyböl arra utalt, hogy zenész az illetö. Bizony zenész a javából! Amúgy informatikus, de mellékállásban orgonista, méghozzá 3 salzburgi templom orgonistája.

Mi még ilyen lelkes, zenekedvelö emberrel nem találkoztunk.

Úgy ugrált örömében mint egy 4 éves kisgyerek amikor megtudta, hogy férjem nagybátyja az a bizonyos híres orgonista Salzburgban akit mindenki ismer, aztán meg azért, mert kiderült, hogy sok közös tanár, müvész ismerösük van.
Kérte, hogy ha idönk engedi, menjük el vele a Kapucinus hegyen lévö kolostorba és hallgassuk meg Liszt egyik müvét amit nemrég tanult meg. Csak tudnám, hogy mikor, mivel reggeltöl estig a cégnél dolgozik. Zseniális.

Csodálatos volt.
Láttatok már egy orgonamüvészt aki simogatja az orgonát amin játszik? Én még nem....

Utána ugrándozva megmutatta nekünk a papok teraszát, ahol sokszor az istentisztelet után kávéra és süteményre hívják a hívöket.

A kilátás leírhatatlan, nézzétek inkább a fotókat.

Hálásak vagyunk, hogy megismerhettük, szeretnénk a kapcsolatot tartani vele, nem volt ez véletlen,hogy összejöttünk;)

1 megjegyzés:

  1. Elbűvölő város Salzburg. A kedvenc városaim - melyeket nem tudnék rangsorolni - egyike... :))

    A véletlenekben én sem hiszek... :)

    VálaszTörlés