Oldalak

2010. június 17., csütörtök

VÉGRE HÁZI FAGYIK ;)




Érdekes, hogy korábban egyáltalán nem szerettem a fagyit, abszolút hidegen hagyott:)

Valahogy az idén rákaptam. Föleg a sorbet-ra.

Mindenképpen kompresszoros gépet szerettem volna. Megnéztem egy nagy szaküzletben és elájultam az árától. Aztán gondoltam egyet és az interneten kezdtem el bogarászni. Már eddig is szerencsénk volt mindennel, a mosógépünktöl kezdve a könyvekig, dvd-kig, mindent ott rendeltünk. Egyrészt 2 nap alatt itt volt az áru, vadonat újonnan, perfektül becsomagolva, a szervíz is príma a gépekhez és nem utolsósorban fele annyiért amennyiért az üzletben kaptuk volna meg.

Ezt a masinát is az A.....on.de oldalon találtam, mint mindent eddig. 200 helyett 83-ért. Igazán kedvezö ez az ár.

Ma ki is próbáltam, citrom és eper sorbet-et készítettem. Csodálatosan finom lett mindkettö. Már kinéztem egy csomó krémfagylalt receptet is, most már csak a kánikula hiányzik hozzá, tiszta októberi idöjárás van nálunk:(

Ami fontos, hogy hidegen kell a hozzávalókat beletenni a tartályba ami 1 literes, mert akkor 30 perc alatt fagyit gyárt. Ma türelmetlen voltam és a citromsorbet langyosan került bele, így még plusz 20 percet kellett járni hagyni. Érdemes reggel megfözni a szirupot és délben bekapcsolni, hogy ebéd után rögtön tálalhassuk a friss, finom fagyit.

Csendes gép, nem zavar.

Citromsorbet:

2,5 deci citromlé frissen kicsavarva/ nekem ma 3 bió citromból lett ennyi/, 1 citrom reszelt héja, 25 deka cukor, 2,5 deci víz

A vizet a cukorral és a citromhéjjal 2-3 percig közepes tüzön sziruppá föztem. Hülni hagytam. Késöbb hozzáöntöttem a citromlevet és a gépben megfagyasztottam.

Epersorbet:

45 deka eper, 11 deka cukor, 1 1/2 deci víz, fél citrom leve

A vizet a cukorral sziruppá föztem,hülni hagytam. Az epret megmostam,megpucoltam és a botmixerrel lepüréztem. A sziruppal és a citromlével együtt a gépbe tettem és készre hütöttem.

4 megjegyzés:

  1. Szia! Érdeklődöm, hogy ezt a gépet be kell tenni a fagyasztóba egy bizonyos időre, mielőtt a hozzávalókat beleöntöd? Nekem is egy nagyon jó van, 30 perc alatt megfagyasztja, de mielőtt használom, pár órára a fagyasztóba kell tennem. Várom válaszodat. Köszi szépen és további jó fagyikészítést!

    VálaszTörlés
  2. Szia Stefifáni! Ez saját maga hüti le a fagyit,az elején van egy kicsi display azon látni mindig a hömérsékletet és a hátralévö idöt. Semmit nem kell a mélyhütöbe tenni,csak utána a kész fagyit;) Kompresszoros.

    VálaszTörlés
  3. Szia, ezt az internetes címet megkaphatnám?

    VálaszTörlés
  4. Szia!Beírtam a blogodra is, hátha itt már nem olvasod.
    www.amazon.de

    VálaszTörlés