Oldalak

2010. június 9., szerda

RUKOLA MÁSKÉPPEN




Pár éve láttam egy nagyon jó receptet az Alfredissimo cimü fözös müsorban / ZDF/ cukkinivel, CUKKINITORTA néven szerepel a blogomon.

Ma rukolával próbálkoztam,újhagyma is került bele.

Hozzávalók 1 személyre:

12,5 deka rukola, 2 tojás, 3-4 ek. tejszín, 2 szál újhagyma, 5 deka reszelt sajt / ma parmezánnal készült, de bármilyen más sajt is jó hozzá/, só, bors, olivaolaj
A rukolát megmostam és apróra vágtam. A szárát is belevágtam mert zsenge, bió rukola volt és szeretem az intenzív ízét. Az újhagymát megpucoltam és karikára vágtam.
Egy serpenyöben felmelegítettem az olivaolajat és az újhagymát a rukolával együtt kb. 3 percig dinszteltem.
Füszereztem.
Egy tálban felvertem a tojásokat, hozzáöntöttem a tejszínt, szintén sóztam, borsoztam, majd belekevertem a hagymás rukolát, beleszórtam a reszelt sajtot, összekevertem és egy kis kerek formába aminek az alját kibéleltem sütöpapírral, beleöntöttem.
200 fokon pirosodásig sütöttem.

1 megjegyzés: