Oldalak

2011. október 14., péntek

MÉZESBÁB-SPEKULATIUS


A Pennyben jött ez a szilikon sütöforma, itt nálunk Stuttgartban. Ami egyböl feltünt,hogy a csomagoláson és a recepteknél a 3. nyelv a magyar volt.
Ebböl gondolom,hogy hamarosan otthon is kapható lesz. Ezenkívül végre megtudtam,hogyan nevezik magyarul ezt a kekszet:)) még sosem hallottam a "Mézesbáb" kifejezést.

Érdemes megvenni, nem drága / itt 5-6 Euro volt/ és a recept hozzá szintén egyszerü és nagyon finom lesz a végeredmény;)

Tudom, még nincsen Karácsony, de muszáj volt kipróbálnom:)

Pillanatok alatt megsütöttem a kekszeket.

24 helyett 22 lett, valószínü némelyiket kicsit vastagabban nyomkodtam a formába.

A recept amit hozzá adnak:

25 deka liszt, 12,5 deka vaj, 12,5 deka barna nádcukor, 1 csipet só, 1 tojás, 1/2 tk. örölt fahéj, 1/2 tk. örölt szegfüszeg, késhegynyi örölt kardamon, késhegynyi sütöpor

Mindent összekevertem és kb, diónyi darabokat beletömködtem a formákba. A 200 fokos sütöben 12 percig sütöttem, majd a formában egy rácson 2 percig állni hagytam, csak utána vettem ki a kekszeket és a rácson hagytam teljesen lehülni.


17 megjegyzés:

 1. Basszus! Hogy ez itt miért nincs?! :O

  VálaszTörlés
 2. Kedves Névtelen és Mézi,ha tudtam volna,hogy ekkora érdeklödés lesz utána,vettem volna többet...
  Holnap megyek megint a Pennybe, ha még van, megveszem az összeset és valahova postázom;) A FB-on is érdeklödtek már utána. Ha kapok, megbeszéljük a részleteket;)

  VálaszTörlés
 3. Era nekem is vegyél légyszi, ha még van!! :)

  VálaszTörlés
 4. ÓÓÓÓ,nekem is kell ilyen forma!:)

  VálaszTörlés
 5. Kriszta, megpróbálom, de nem ígérem,holnap kiderül mennyi van még. Aztán majd jót nevetünk amikor Magyarországon is dömping lesz belöle a Pennykben:))))

  VálaszTörlés
 6. Ok!Én türelmes vagyok,megvárom az itthonit is ha kell!Meglátjuk!:)

  VálaszTörlés
 7. Szia!
  Sikerült még kapnod formákat?
  Gondolom viszi mindenki,aki éri!:)

  VálaszTörlés
 8. Sikerült még kapnod formákat?
  Gondolom viszi mindenki,aki éri!:)

  VálaszTörlés
 9. Kedves Mézigörl,Kriszta,Éva, novemberben kapható lesz Magyarországon is a Pennykben. Ezt a párat amit itt még elcsíptem,már elküldtem az ismeröseimnek. Figyeljétek a reklámújságokat és a Penny hirdetéseit. Bízom benne,hogy sikerrel jártok;)

  VálaszTörlés
 10. Szia!
  Jól néznek ki nagyon!! :-) Èn is szemeztem vele, de aztán nem vettem. Mennyire másabb, mint amit készen lehet kapni? Ugyanolyan száraz, vagy finomabb?? Ha szerencsém van, még lehet tudok egyet venni...
  Üdv: Krisz!

  VálaszTörlés
 11. Szia Kriszti! Szerintem finomabb, meg nagy élmény elkészíteni, egyszerü és nagyszerü a tésztája, könnyen jön ki a formából,egyszóval egy jó játék megsütni;)

  VálaszTörlés
 12. Szia! Ezek nagyon jól néznek ki! :)))
  A következő hozzászólásodat olvastam el előbb, és köszi, a tájékoztatást! Résen leszek, feltéve, ha sikerül... :)))

  VálaszTörlés
 13. Boldogan jelentem, holnaptól kapható a pennyben 1990 ft.Összesen 5-6 db érkezett minden boltba, nem tudom mekkora lesz az érdeklődés és meddig tart ki.

  VálaszTörlés
 14. Köszönet Névtelennek a Pennys infóért és Alchrinak a receptért. Hétvégén kipróbálom :-)

  VálaszTörlés