Oldalak

2011. augusztus 3., szerda

SÜLT ZÖLDSÉGEK





Hozzávalók:

2 db. kis padlizsán, 2-3 szál újhagyma, 1 db.kápia paprika, 1 db.vastag sárgarépa, 2-3 gerezd fokhagma, só, bors, kb. 1 deci olivaolaj, parmezán

A padlizsánt megmostam és karikákra vágtam, besóztam,állni hagytam. A sárgarépát, fokhagymát és az újhagymát megpucoltam,a répát karikákra, a hagymát srég szeletekre, a fokhagymát kis darabokra vágtam. A kápia paprikát szintén felszeltem.

A padlizsánt kb. 10 perc után konyhai papír itatóssal leitattam.

A többi zöldséggel együtt egy nagy tepsibe tettem, füszereztem, leöntöttem az olivaolajjal és forró sütöben kb. 30 perc alatt megsütöttem.

Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaltam.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a zöldség kavalkád!Ize is mennyei lehet.

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm! Gyönyörű. Én is nagyon szeretem. Ha a füstölt csülköt nem "találja fel" valaki, akkor szívesen lennék vegetáriánus. :) Így viszont maradok mindenevő. Kivéve a lecsót. :)

    VálaszTörlés
  3. MJ, a húsról mi sem mondunk ám le, csak néha kell egy-egy zöldségnap is;)

    VálaszTörlés