Oldalak

2011. június 7., kedd

POHARAS PAVLOVA, AVAGY MENTSÜK AMI MENTHETÖ:)



Így nézett ki egyben:


Aledáná
l láttam utoljára egy gyönyörü Pavlova tortát és kedvet kaptam rá. A habcsókkal mindig hadilábon álltam, de most kitünöen sikerült a massza, kemény és fényes lett,ahogyan a nagykönyvben írva vagyon.
Szép kerek formát sikerült a sütöpapírra kennem, eddig minden rendben ment.
A recept szerint / sajnos nem Aledáét készítettem/ 100 fokon 3 óra hosszat kellett a sütöben szárítani.
Kinézetre gyönyörü lett, de úgy rásült a papírra,hogy semmivel nem tudtam leszedni,minél inkább próbáltam, annál inkább töredezett.....így hagytam.
Mivel kidobni nem akartam, poharas Pavlova lett belöle.

Hozzávalók:

4 tojásfehérje, 17,5 deka cukor, 1 csipet só, 1 tk. keményítö, 1 tk. ecet, 30 deka eper, 4 deci tejszín, 2 zacskó van. cukor

A szobahömérsékletü tojásfehérjét a habverövel félkeményre vertem, majd lassan beleadagoltam a cukrot, kb. 10 percig keményre vertem, a végén az ecetet és a keményítölisztet kevertem bele.
Egy sütöpapírra kb. 20 centis karikát rajzoltam, rásimítottam a habot,középen kicsit lelapítottam.
100 fokon 3 órát szárítottam.... / szerintem legközelebb vajjal vagy olajjal megkenem a papírt,hogy ne ragadjon rá/
Az epret megmostam és kis kockákra vágtam, a tejszínt a van. cukrokkal felvertem.

4 magas pohárba elöször az összetört habcsókból tettem egy-egy réteget, erre jött az eper, majd egy-egy adag tejszín. Utána megint habcsók, eper és a tetejére tejszín. A hütüben 2-3 órát állni hagytam.

Fantasztikus finom édesség lett!

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon ügyes húzás volt!! :D
    Így még enni is könnyebb ezt az édességet. Elfogadnék egy pohárral. :))

    VálaszTörlés
  2. Barbi,nagyon hamar lecsúszott,az eredetit még nem ettem,de ezt a változatot biztosan egyszerübb enni;)

    VálaszTörlés
  3. Alchri,nagyon jól gondoltad,olajjal kend meg a sütőpapírt(én is lekentem,sajnos nem írtam be,de kijavítom :( ) . A 3 órás sütés túl sok szerintem,nagyon kiszárítja és amiatt töredezett annyira.
    Nagyon is guszta lett a poharas változat és az ízre is megállja a helyét.

    VálaszTörlés
  4. Ha nem mondod, akkor azt hiszem, hogy direkt. Nagyon jó ötlet

    VálaszTörlés
  5. Aleda,legközelebb pont úgy sütöm ahogyan Te.Az az érdekes,hogy belül még puha volt.Ha mégsem sikerül,marad a pohár;)

    VálaszTörlés
  6. Bianka,azért írtam le a leragadt massza történetét,hogy ha más is így jár,ne essen pánikba.Megmondom öszintén, én elöször dühömben a kukába vágtam volna,de aztán megnyugodtam és levakargattam a papírról és a poharakba tettem;)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Blogger, sajnos nem találtam e-mail elérhetőséget. Kérem vegye fel a kapcsolatot velem a wichmanna@gmail.com címen. Köszönettel Wichmann Anna

    VálaszTörlés