Oldalak

2011. május 19., csütörtök

SPENÓT VÖRÖS LENCSÉVEL



Indiai recept.

Hozzávalók:

25 deka leveles spenót / én fagyasztottat használtam/ 12 deka vörös lencse, só, 1 deka friss gyömbér, 3 ek. olaj, 1 lapos tk. örölt római kömény, 1 fokhagymagerezd, citrom

A vörös lencsét egy csipet sóval 2,5 deci vízben, lefedve 8-10 percig föztem.A gyömbért és a fokhagymát meghámoztam, apró kockákra vágtam. A spenótból a vizet kinyomkodtam, felaprítottam és a lencséhez adtam, még együtt 5 percig föztem.
Az olajat egy serpenyöben felmelegítettem, beletettem a római köményt, gyömbért, fokhagymát és 3 percig felmelegítettem.
A lencsés spenótot ízlés szerint sóztam, összekevertem a langyos füszerekkel és citromszelettel tálaltam, aminek a levét fogyasztás elött belefacsartam;)

2 megjegyzés: