2011. május 19., csütörtök
REBARBARA TIRAMISU
Nagyon finom édes-savanyú desszert, ráadásul pofon egyszerü elkészíteni.
Hozzávalók:
50 deka rebarbara,4-5 ek. vaniliás cukor, 10 deka babapiskóta, 2 ek. porcukor,25 deka mascarpone, 30 deka krémjoghurt
A rebarbarát meppucoltam és 5 centis darabokra vágtam. Egy 20 centi átméröjü tüzálló,kerek tálba tettem, megszórtam a van. cukorral és a sütöben 200 fokon,25-30 percig sütöttem. Lehütöttem.
A babapiskótát egy fagyasztózacskóban összetörtem, rászórtam egy tepsire, összekevertem a porcukorral és a sütöben szintén 200 fokon, 5-10 percig piritottam.
A mascarponét összekevertem a joghúrttal, a lehült rebarbarára kentem és a piritott babapiskóta morzsával megszórtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Még soha nem ettem rebarbarát, talán most tavasszal kipróbálom.
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, savanykás ízü és ezért keverik az eperrel sokszor. De aki kifejezetten a savanyút szereti, annak önmagában ajánlom;)
VálaszTörlésÉn is szeretem a rebarbara pikáns ízét, legutóbb levest főztem belőle, mennyei volt! Elmentem a receptet! :)
VálaszTörlés