Oldalak

2011. február 17., csütörtök

DINSZTELT SÁRGARÉPA


Egyszerü és finom: kevés cukorral karamelizálva, citrommal és petrezselyemmel füszerezve, szinte naponta szivesen enné az ember ezt a köretet;)

Hozzávalók 2 személyre:

50 deka sárgarépa, 1 hagyma, 1 ek. vaj, 1/2 csokor petrezselyem, 1-2 tk. citromlé, só, bors, 1 csipet cukor

A hagymát apró kockára vágtam, a répát megpucoltam és srég 1/2 centis szeletekre szeltem. A vajat egy serpenyöben felhevítettem, a hagymát 2 percig üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a répát és a cukrot.
További 2 percig dinszteltem, majd sóztam és 4 ek. vízzel együtt lefedve 8-10 percig pároltam.
Utána az apróra vágott petrezselyemmel, citromlével, borssal füszereztem.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg egyszerű. Én imádom a zöldségféléket. Jó vegetáriánus lenne belőlem, csak hát a sólet például, meg....

    VálaszTörlés
  2. Kedves MJ, mi sem vagyunk vegetariánusok;)) ez a finom répa köretnek készült a ropogós malac mellé;))) Lehet,hogy kibírnám én is csak zöldséggel, de csak egy darabig...."sajnos" nagyon nagy húsevö vagyok.....

    VálaszTörlés
  3. Porkoláb Zsuzsa2015. október 24. 2:24

    6 kg-ot leadtam, de már nem akar több lemenni. Hiába a diéta, ha azok is nagyon finomak, mint a sárgarépa köretek, sokféleképpen, stb. Akkor már hízik is vissza az ember. Nagyon nagy önuralom kell a diétához. Már a nagy adag miatt hízunk vissza. A kicsibe beleuntam. Porkoláb Zsuzsa.

    VálaszTörlés