Oldalak

2010. november 14., vasárnap

GESZTENYE SÜTÖKE












Most, hogy gesztenyeszezon van, elövettem a sütökémet. 2 éve vettem az A..iban, 30 Euroért, döbbenten látom, hogy még a neten is több mint a háromszorosát kérik érte.

Egy az egyben megegyezik az A..issal. Hm....

Az biztos, hogy egy fillérrel sem adnék többet érte mint amennyiért vettem.

Kipróbáltam a gesztenye 24 órás áztatását .....hát nem jött be.

A belsö, szörös héja egyikröl sem jött le.

A másik kritizálnivalóm a gesztenyebevágó, ami nemrég Magyarországon is megjelent valamelyik discontban. Nekem már pár éve volt szerencsém kipróbálni, mivel férj Svájcban dolgozott és nagy örömmel megvette....

Hamarosan rájöttem, hogy csak a szép,nagy,dundi gesztenyéknél ér valamit, amennyiben lapos gesztenyével volt dolgom, kettöt kellett egyszerre beletennem, hogy a felsöt bevágja....

Holnap lesz az X. próbálkozás, szép,kövér gesztenyéket kaptam, de most nem fogom 24 órát áztatni, csak talán 1-et, majd egy éles késsel vágom be és nem a csodálatos találmánnyal,/ mivel azt otthon felejtettem:( / utána úgy sütöm ahogyan a sütöke leírásában áll.

A fotókat én készítettem, a gesztenyék akármilyen szépek is, élvezhetetlenek voltak:((((

Azért ha valahol 30 Euro körül találkoztok ezzel a ketyerével, érdemes invesztálni, fantasztikus krumplit lehet benne sütni és ahogyan a képen is látható, grillezni és palacsintát sütni is lehet vele,benne.
Meg az is lehet, hogy Nektek a gesztenye is jól sikerül;)))













2 megjegyzés:

  1. Sajnálom,hogy nem sikerült a gesztenye...
    De legalább a képek szépek lettek! :))

    VálaszTörlés
  2. Igen, az eszközt a nemesített "marónikra" és nem a magoncról kelt fák aprócska termésére méretezték. Írtam a Gastrodamuson egy kis írást a hajdani gesztenyesütők hangulatáról, ha érdekel, lapozz oda :)
    Jó téli sütögetést!

    VálaszTörlés