Oldalak

2010. november 10., szerda

20 ÉVVEL EZELÖTTI ST.MARTIN NAP....


Ma megint visszaemlékeztem. Holnap lesz St. Martin napja, lesz libasült , de a gyerekek lámpionos felvonulását már csak nosztalgiázva nézem.... közel 15 éve énekeltük utoljára férjemmel a dalokat: Laterne,Laterne... vagy Ich gehe mit meiner Laterne....
Itt nagy tradició St.Martin napján lámpionokkal felvonulni. Föleg ovis és iskolás gyerekeket látni az utcákon.

Amikor lányom 3 évesen bekerült a katólikus St. Konrád templom óvódájába, már terhes voltam Christopherrel.

Akkor, 1987 november elején egyik este összegyültünk mi szülök az oviban és pár kellemes óra alatt összebarkácsoltuk a gyerekeinknek a laternéjüket, amivel november 11.-én, vagy 1-2 nap plusz-minusz eltéréssel felvonultak az óvodából a templomig.

Ettöl kezdve minden év novemberében kötelezö programm volt számomra a laternagyártás;)1989-töl kettöt is bütyköltem, hogy öcsike ne maradjon le...:) lásd fotó:))
Ebben a filmrészletben, 1990-ben, / november 12.-én/ már szinte történelem......Christopher még nem ovis, de már aktívan részt vett minden St. Martin napi laterna felvonuláson, mint Alexandra kis öccse;)

Felhívom figyelmeteket a duettjükre:)))

"Laterne, Laterne, Sonne,Mond und Sterne....brenne auf mein Licht, brenne auf mein Licht, aber nur meine liebe Laterne nicht.....

Utána pár perc filmrészlet látható a lefekvés elött, hallható a magyar tudásuk;) mindketten Stuttgartban születtek és nöttek fel, de mi kezdettöl fogva magyarul beszéltünk velük;))
Gugu= Christopher
Lalela= Alexandra
A rágógumikért utólagosan is elnézést kérek:))))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon aranyosak!Annyira szeretem én is visszanézni ezeket a videókat.:-)

    VálaszTörlés
  2. Nelli,bizony szép emlékek. Elkezdtem öket dvd-re másolni,hogy sokáig megmaradjanak;)

    VálaszTörlés