Oldalak

2010. szeptember 4., szombat

ÚJ KÉP A BLOGOM FEJLÉCÉN

A rombolás:
Tegnap este:

Tegnap életem elsö, de nem utolsó nagy tüntetésén, illetve békés felvonulásán vettem részt.

STUTTGART 21 ellen vonultunk ki lányommal együtt. A media szerint 30 ezren voltunk, de a szervezök és a résztvevök / mi / szerint-ünk legalább 65 ezren!!!!! Megrázó élmény volt, sokan sírtak. Nem randalírozó, agresszív tüntetésröl van szó, hanem egy város rendes, adófizetö, becsületes embereinek a kivonulásáról, akik szembe szállnak a politikusokkal ebben a nagy demokrata országban. Népszavazást követelünk, mivel annak idején nem lettünk megkérdezve, hogy akarjuk-e ezt az egészet.

Idén lett 30 éve annak,hogy ide költöztem, szívem csücske ez a város.

Mi is ez a Stuttgart 21? Nem egy újkeletü valami, 12 éve tart a harc a terv ellen, de most amikor megvalósult és elkezdték a rombolást, kezdödött el igazán a küzdelem ellene.

Wikipediából idézem:

A Stuttgart 21 egy tervezett közlekedés- és városfejlesztési projekt, amely a stuttgarti vasúti csomópont teljes átépítését és újjászervezését tartalmazza. A szintén tervezési fázisban lévő Wendlingen–Ulm nagysebességű vasútvonallal együtt hivatalosan Bahnprojekt Stuttgart–Ulmnak nevezik.

A projekt a stuttgarti vasúti csomópont teljes átszervezését és modernizálását foglalja magába. Az átalakítás központi eleme a stuttgarti főpályaudvar átépítése fejpályaudvarból földalatti átmenő pályaudvarrá. Ehhez minden irányból ki kell építeni a csatlakozó vonalakat is, amelyeket többnyire nagy sebességet lehetővé tevő alagutakban vezetnek. A feleslegessé váló felszíni vágányok helyén mintegy 100 hektárnyi terület szabadul fel, amit a városfejlesztési projektek rendelkezésére bocsátanak.

Mi az ára?

A müemlék védett pályaudvarunk északi szárnyát már lebontták!!!! 2011-ben 282, 100 évesnél öregebb fát akarnak kivágni!!!!! A föld alatt alagútakat építenek, hogy a vonatok akadály nélkül 260 km-es sebességgel száguldhassanak tovább. Az egész projekt jelen pillanatban már több mint 4 milliárd Euronál tart és ez még nem a végsö összeg......

10 évre saccolták az építkezést állitólag, szerintünk sokkal tovább tart majd.....

Jól kigondolták, hogy a nyári szünetben kezdik el a bontást, most, hogy közeledik az iskola kezdet, egyre többen vonulnak ki a hétföi és a pénteki tüntetésekre.

Köztük leszek én is.

Ezért az új kép a fejlécen, ami érzésem szerint sokáig fent marad.

4 megjegyzés:

 1. Ez van akkora üzlet, hogy akár egyesek politikai karrierjének feláldozását is megérje :-(
  A hazai arányokból kiindulva, csodálkoznék, ha sokkal 10 milliárd alatt állna meg a végén.
  Viszont egyesek saját, betonba öntött emlékművüket látják majd benne. Vannak ilyen projektek Budapesten is.

  VálaszTörlés
 2. Egy korábbi demonstráción én is ott voltam.
  Én is az "Oben bleiben" jelvénnyel járok kelek mostanában és összeszorult szívvel látogatom meg a Schlossgarten-ben bejelölt fákat, figyelem aggódóan a Sittler által ültetett kis fa fejlödését. Talán egyszer összefutunk a Königstrasse-n. Bis bald!

  VálaszTörlés
 3. Susannia, örülnék neki ha együtt mennénk legközelebb! Jelvényem még sajnos nincsen, de beszerzem a héten.

  VálaszTörlés