Oldalak

2010. szeptember 7., kedd

APRÓ ÖRÖMVannak még apró örömök az ember életében;) A költözésünk óta nem találtam ezt a kedvelt sajt adagolómat, amit férj kb. 15 éve hozott Svájcból.

Tegnap végre rábukkantam a pincében, ahol még mindig sok konyhai kütyüm, tortaformám és tálam lapul, a kicsi konyhám miatt.

Örömömben vettem hozzá egy adag Tete de Moine sajtot;) imádom az "illatos" sajtokat.

Ennek a Girollenak, így hívják ezt a sajtvágót, van egy müanyag teteje, viszonylag légmentesen lezárja, így bátran lehet a hütöszekrény ajtaját nyitogatni:)

9 megjegyzés:

 1. Hobbi sajtgyártóként én is szívesen "találnék" ilyet a lomiban...:))

  VálaszTörlés
 2. Nagyon praktikus találmány!
  Bevallom, hogy még nem láttam ilyent, de nagyon tetszik!
  Mi lehet még a dobozok alján amit keresel?! :))

  VálaszTörlés
 3. Milyen ötletes! Nagyon gusztusos forgácsokat vág a sajtból...

  VálaszTörlés
 4. Zsuzsa,az az igazság, hogy én eddig még csak kifejezetten erre a sajtra használtam,nem tudom mást is így forgácsolna-e.Ki kellene próbálni;)

  VálaszTörlés
 5. Felhölány,én is szeretném tudni mi minden lapul még lent:))) Idönként eszembe jut, hogy ez vagy az még hiányzik a készletemböl és akkor levonulok és addig fel nem jövök amíg elö nem kaparom;))

  VálaszTörlés
 6. Szemi,nagyon gusztán lehet vele pl. salátákat dekorálni vagy egy sima sajttálat is feldobnak a sajtrózsák. Ha többet tekersz le róla akkor szabályos rózsa formát kapsz. De a lényege a sajt! Isteni aromája van!!!

  VálaszTörlés
 7. Ezt a Mönchskopfot már sokszor láttam a neten, mindig ezzel a forgácsolóval. Rettentő guszta, egyszer még úgy is velem/hozzám fog jönni :-)

  VálaszTörlés
 8. Jókaja, egyszer már láttam nálunk egy üzletben ilyen forgácsolót, svájci napok voltak és a sajtot is árulták hozzá. Majd nyitva tartom a szemem,hátha valahol megint elöfordul;))

  VálaszTörlés
 9. A Culinarisban lehet kapni ilyet.:-)
  A puhább sajtokat is forgácsolja vajon?
  Annyi jó dolgot kitalálnak!:-)

  VálaszTörlés