Oldalak

2010. május 24., hétfő

PADLIZSÁN "PÖRKÖLT"




Újra itthon vagyunk, az itthon most Magyarországot jelenti;)
Az otthon az pedig Stuttgart. Innen nézve ott-hon.
Csodálatos a magyar nyelv. Itt vagy otthon, lényeg az,hogy az ember mindenütt jól érezze magát.
Egy hete érkeztem meg, ablakcsere végett, kifogtam az ítéletidöt. Le is kellett állítani a munkálatokat.
De már túl vagyunk mindenen és kezdödhet a szabdság.

Gyönyörü padlizsánt kaptam a zöldségesnél, ma padlizsán pörköltet föztem belöle.

Hozzávalók:

2 személyre:

kb. 30 deka sertéshús, 1 hagyma, 2 darab zöldpaprika, 30 deka paradicsom, 1 közepes padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1-2 deci fehérbor, só, bors, római kömény, olaj

A sütöt 160 fokra felmelegítettem.

A paradicsomokat leforráztam és lehúztam a héjukat.

A húst a padlizsánt a paradicsomokat és a hagymát kis kockákra vágtam. Az olajon egy nagy fazékban amit a sütöbe is belehet tenni, megdinszteltem a hagymát, rádobtam a húst, együtt sütöttem pár percig. Erre jött a kockákra vágott zölpaprika, padlizsán és a szeletelt fokhagyma.

Addig sütöttem, amíg kicsit össze nem esett a zöldség.

Beletettem a paradicsomot, majd ráöntöttem a bort, füszereztem és alufóliával lefedve a sütöbe tettem a lábost.

2 óra hosszat sütöttem.

Bármilyen köret passzol hozzá. Mi magában ettük.

9 megjegyzés:

  1. Nekem az a panoráma ismerős valahonnan :-)
    Füred?

    VálaszTörlés
  2. Szemi, az bizony:) Imádom a padlizsánt minden változatban!

    VálaszTörlés
  3. Hú nagyon régóta készülök ilyesmi padlizsános receptre! Remélem hamarosan sort keríthetek rá :) Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  4. Püf neki! Itt haboztam, de tavaly Arács felől Füredre lesétálva látszott egy hasonlóan kiemelkedő sárga épület, így azt választottam.
    Pedig keneseiként meg kellett volna ismerjem Almádit :-)

    VálaszTörlés
  5. Livi, próbáld ki, nagyon finom és nincs vele sok gond, magától elkészül a sütöben;)

    VálaszTörlés
  6. Jókaja,ezek szerint a szomszédban vagy?:))

    VálaszTörlés
  7. Szia! Nagyon szép a blogod! Melyik cimke alatt találom a lazacot??

    VálaszTörlés