Oldalak

2010. május 31., hétfő

FÖZÖVERSENY VÖRÖSBERÉNYBENSzombaton délelött 10 óra 30 perckor a vörösberényi kultúrház udvarán kezdödött, a Berény nevü települések meghívott vendégeivel és helybéliekkel.

Az összes készülö ételt lefotóztam, de végigkóstolni azt nem tudtam;) csak hármat. A barátunk slambucát, aztán a nyertes ételt, ami marharolád volt, de sertéshússal töltve, tehát olyan töltelékkel mint ami a töltött káposztába, paprikába kerül, a végén pedig egy csodálatos, habart birkapörköltet kapros szélesmetélttel. Számomra ez lett volna az elsö helyen, de úgy látszik a Ramada föszakácsának, aki egyszemélyben volt a zsüri, nem az ízlett a legjobban.

Iharosberény adta meg a módját leginkább a vendéglátásnak, szöttesekkel terített asztalokkal, agyag boroskancsóval, kolbásszal, tepertövel, lila hagymával várták a vendégeket és a szakácsuk öltözéke is eltért a többitöl;) Meghívtak minket összel a gesztenyefesztiváljukra. Kóstolóba hoztak magukkal gesztenyemézet és gesztenyelekvárt, szintén gyönyörüen tálalva, vékony ostya lapokra kenték és kínálták. Az ö ételük volt az a bizonyos, isteni birkapörkölt is, ami ugyan a legkésöbb készült el, de érdemes volt kivárni;)

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó kis program lehetett, és szerencsére az idő is kedvezett Nektek!
    Hangulatos képeket készítettél!
    Oliva

    VálaszTörlés
  2. Szia Oliva, igen, nagyon kellemes nap volt;) Köszönöm!

    VálaszTörlés