Oldalak

2010. május 4., kedd

ÁFONYÁS PANNA COTTA


2-3 személyre:


2 lap zselatin, 2 deci tejszín, fél deci tojáslikör, 4 deka cukor, 5 deka áfonya és 1 zacskó vaniliáscukor


A zselatint hideg vízbe tettem. A tejszínt a cukorral, van. cukorral felforraltam, beletettem az áfonyákat és 5 percig tovább föztem.


A kinyomkodott zselatint és a tojáslikört a végén öntöttem bele, még utána 2-3 percig lassú tüzön kevergettem.


Hideg vízzel kiöblintett tálkákba öntöttem, ebböl az adagból 3 porció jött ki.


Pár órát hütöttem, majd kiborítva tálaltam.

8 megjegyzés:

  1. Köszönöm;) Nagyon finom is volt:)

    VálaszTörlés
  2. A panna cotta is csábító, de én legszívesebben az áfonyaszemeket kapkodnám ki mellőle.:) Hol lehet ilyenkor ilyen szép szemű áfonyát szerezni?

    VálaszTörlés
  3. Végre egy panna cotta recept ami nincs tejjel hígítva...:)

    VálaszTörlés
  4. Ms. Poppy, nálunk / Stuttgart/a Pennyben vettem;)Finom édes is volt!

    VálaszTörlés
  5. Piszke,ennek megfelelöen jó kalóriadús is;))

    VálaszTörlés
  6. Áfonya és panna cotta a legjobb párosítás :)

    VálaszTörlés