Oldalak

2009. július 15., szerda

SÜLT PARADICSOMSALÁTA


Jó, tudom, nem éppen egy nyári saláta, kinek van kedve 3 órát a sütöt használni ebben a kánikulában, de viszont az igazi, finom, magyar, érett paradicsomból tudnám elképzelni ezt a finomságot;)

4 személyre

6 db. érett, nagy paradicsom félbevágva, 1 ek. olivaolaj, az öntethez:balzsamecet, só, bors, cukor, olivaolaj, a tetejére: kb. 5-7 deka feta sajt

A félbevágott paradicsomokat egy tüzálló tálba teszem, meglocsolom olivaolajjal, sózom, borsozom és 150 fokon kb. 3 órát sütöm, amíg össze nem zsugorodnak és fényesek nem lesznek.
Kiveszem a sütöböl öket, megszórom a fetával, majd még pár percig piritom.
A balzsamecetes öntettel leöntve tálalom.

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk Lucullus paradicsomból? Isteni lehetett!

    A kisházban a teraszon van a tűzhelyem, no problem :-)

    VálaszTörlés