Oldalak

2009. július 27., hétfő

LANGYOS,MORZSÁS PARADICSOM


LANGYOS,MORZSÁS PARADICSOM

40 deka koktélparadicsom, 4 ek.olivaolaj, 4 ek. zsemlemorzsa, 2 ek. bazsalikomlevél, parmezán,só, bors,cukor

A paradicsomokat megmostam, félbevágtam. Egy kis tüzálló tálat kiolajoztam és a paradicsomokat a vágott felületükkel felfelé bele fektettem.
Sóztam, borsoztam és egy csipet cukorral megszórtam.
2 ek. olivaolajat locsoltam rá.
4 ek. zsemlemorzsát szórtam rá, majd 220 fokon, a sütöben kb. 10 percig aranybarnára sütöttem.
A sütöböl kivéve bazsalikom levelekkel és vékony parmezán szeletekkel tálaltam.



6 megjegyzés:

  1. ezt a receptet ma este ki is próbálom - ma ugyan elöreláthatólag csak nyolc után leszek otthon, de ehhez minden van a hütöben és gyorsan meglesz;-)

    VálaszTörlés
  2. Nokedli, jó étvágyat hozzá;) Isteni finom!

    VálaszTörlés
  3. tényleg nagyon finom - tegnap ezt ettük;-)

    VálaszTörlés
  4. tényleg nagyon finom volt - tegnap este megcsináltam;-)

    VálaszTörlés
  5. A tavasszal készítettem a kertünkben egy kis "füszerkertet". Van benne bazsalikom is, így aztán frissen szedett bazsalikommal próbálhatom ki. Nagyon szép a blogod.
    Sándor

    VálaszTörlés
  6. Tüzpadka, köszönöm szépen;)

    VálaszTörlés