Oldalak

2009. április 2., csütörtök

TÖLTÖTT CSOKIPOHÁRKÁK


A töltelék saját készítmény, a pohárkákat az Aldiban vettem ma. Nagyon jópofák, de szerintem lehetnének egy számmal kisebbek:)


Többféleképpen fogyasztotta a családom, volt aki kikanalazta a tölteléket és utána megette a csokipoharat, volt aki kinyalta mint egy fagyit a tölcsérböl és utána külön ette a csokit és persze volt egy mohó is, aki egyben bekapdosta öket:)


Fehér és keserücsoki mousseval töltöttem meg , de a csomagoláson több recept is áll, pl. 3/4-ig tojáslikört önteni bele , egy pötty tejszínhabot nyomni a tetejére és dekorálva tálalni. Vagy Baileys-el ugyanígy.


FEHÉR MOUSSE
13 deka fehércsoki, másfél deci tejszín
A csokit egy edényben forró vízbe állítva felolvasztottam, majd a felvert tejszínnel összekevertem. A hütöben pár órát állni hagytam, majd egy kis zacskóba töltöttem aminek az egyik csücskét levágtam. Belenyomtam a csokipoharakba, mélyhütött szederrel, áfonyával és tört pisztáciával dekorálva tálaltam.


SÖTÉT CSOKI MOUSSE
13 deka keserücsoki, másfél deci tejszín

Ugyanúgy készült mint a fehér. Csoki dekorral és krokanttal díszítettem.






5 megjegyzés:

  1. Klasszak!!! :)
    Megnéztem ma este! bi-bi-bi!!!! Nagggyon ott van! Holnap neked is lesz! Remélem! :)

    VálaszTörlés
  2. Megáll az ész :-) Micsoda ötlet!

    Várunk ám a faluba!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták!
    Én is vettem ilyen pohárkákat, ott várnak a sorsukra a hutoben. Szilveszterre akartam,de annyi suti lett végul,hogy ezt elhalasztottam máskorra.

    VálaszTörlés
  4. Szemi, fagyihoz is biztosan finomak;)Nekem is van még két csomag, majd ha többen jönnek vendégek hozzánk, megcsinálom megint.

    VálaszTörlés