Oldalak

2008. december 18., csütörtök

MARCIPÁNSZELETEK

MARCIPÁNSZELETEK
75 g vaj, 50 g porcukor, 125 g liszt, 1 csipet só, fél citrom reszelt héja, 40 dkg marcipán massza, 25 g durvára tört pisztácia, lisz a kinyújtáshoz, 1 tojássárgája, 2 ek tejszin.

A vajat habosra keverjük, porcukrot, lisztet, sót, és citromhéjat hozzádjuk, összegyúrjuk. 1 órát a hütöben hütjük. A marcipánt a pisztáciával összegyúrjuk és két, 30 cm-es rudat formálunk belöle. A tésztát kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk és kétszer 10x30 cm-es téglalapokat vágunk belöle. A marcipán rudakat ezzel a tésztával körbe tekerjük. Megint 1 órára a hütöbe tesszük. A tejszint a tojássárgájával összekeverjük, bekenjük vele a tekercseket és 180 fokon, kb. 25 percig sütjük. Porcukorral meghintjük és szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése