Oldalak

2012. március 20., kedd

BÁRÁNY SÁRGABARACKKAL


"Tagine Mischmischia"

Húsvét közeledtével beírom egy régebbi kedvenc receptemet,amit már nagyon sokszor készítettem.
Eredetileg kellene hozzá egy marokkói cserépedény, de bármilyen más fedeles edényben is elkészíthetö.

Hozzávalók:

25 dkg aszalt sárgabarack, 5 deka mazsola, 80 dkg bárányhús kockára vágva, 2 hagyma, olivaolaj, 1 tk. koriander, 1/2 tk. fahéj, 1/2 tk. gyömbérpor, 1/4 tk. örölt szegfüszeg, só, bors

A barackokat vízzel befedve, 12 órát állni hagytam.

A kockákra vágott húst a hagymával együtt a felhevített olajon 5 percig sütöttem.

A barackokat a puhítóvízzel, a mazsolával és a füszerekkel együtt hozzáadtam és az egészet annyi vízzel felöntöttem, hogy majdnem ellepje. 45 percig lefedve föztem.

Rizs vagy kuszkusz passzol hozzá.


5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon klassz recept, én is szeretem a marokkói ízvilágot!

    VálaszTörlés
  2. Ez valami csodás!:) Annyira sajnálom, hogy nálunk szinte nem is lehet bárányhúst kapni:(

    VálaszTörlés
  3. Roza,bizony én is sajnálom,ezért innen visszük magunkkal,lefagyasztva. Itt a török hentesnél veszem,abszolút kifizethetö áron adja és minden része kapható a báránynak;)

    VálaszTörlés
  4. Nézz be hozzám légyszives! :-)

    VálaszTörlés