Oldalak

2009. szeptember 29., kedd

KRUMPLI PIZZA AVAGY ÓRIÁS RÖSZTI?



2 személyre:

60 deka krumpli, 1 hagyma, 4 ek. olivaolaj, 1 fokhagymagerezd, 8 deka finomra reszelt sajt, só, bors, 25 deka koktél paradicsom

A krumplit a hagymával és a fele sajttal finomra reszeltem/ robotgép/. Belenyomtam a fokhagymát, sóztam, borsoztam. Egy sütöpapírral kibélelt tepsiben szétterítve, 200 fokon 30 percig sütöttem.

Közben a paradicsomot megmostam, szeleteltem, a maradék sajtot lereszeltem.

Kivettem a "pizzát" a sütöböl, elhelyeztem rajta a paradicsomszeleteket, kicsit sóztam, borsoztam és megszórtam a maradék sajttal. További 10 percig készre sütöttem.
Kitünöen passzol must mellé is;)

2009. szeptember 27., vasárnap

ROPOGÓS SZIVAR A'LA LAFER







Pár hete láttam a tv-ben ezt a finomságot, leves mellé is kitünö, vagy csak úgy magában borhoz,sörhöz, stb.

A recept INNEN származik.

1 csomag kinyújtott levelestészta, mustár, bors

A levelestésztát kiterítettem, megkentem mustárral, megszórtam durvára örölt borssal. Félbehajtottam és jól összenyomkodtam. Vékony csíkokra vágtam, majd megcsavartam a csíkokat.
200 fokon pirosra sütöttem.

OBATZTER


"O' ZAPFT IS"

Mi mindig szivesen esszük, nemcsak a Wiesn ideje alatt.
Most 18%-os Camembertböl készítettem, éppen olyan finom mint a zsírosabb testvéréböl.

Hozzávalók:

2 csomag "lightos" Camembert, 10 deka "lightos" krémsajt / Philadelphia jellegü/, 2 kis hagyma, só, bors, pirospaprika, egész köménymag, örölt kömény, snidling

Mindent kicsit felaprítva beledobtam a robotgépbe és krémmé kevertem. A füszerek ízlés szerint kerültek bele. A snidlinget a végén tettem hozzá.




2009. szeptember 22., kedd

SÜTÖBEN SÜLT CUKOR NÉLKÜLI SZILVALEKVÁR


A receptet ITT találtam. Mivel inkább savanykás, remekül passzol frissensültekhez. Szüzpecsenyével próbáltam ki, nagyon finom volt.

Hozzávalók:

1 kiló szilva, 1 citrom, 1/4 tk. fahéj, 2 szegfüszeg, 2 csillagánizs

A szilvát megmostam kimagoztam, kis darabokra vágtam. Egy tüzálló tálba tettem a füszerekkel együtt és 2 óra hosszáig 120 fokon sütöttem. Néha megkevertem. A citromlevet az utolsó fél órában tettem hozzá.
Csavaros üvegben a recept szerint állitólag 1 évig is eláll.

2009. szeptember 21., hétfő

MAROKKÓI CSIRKE


2 személyre

2 csirkecomb, 2 deka friss gyömbér, 1/2 tk. kurkuma, 1/4 tk. fahéj, 3 ek. olivaolaj, 1 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 2 ek. mandula / a vékony,barna héjával/ bors, só, 3, 5 deci csirkeleves, 15 deka couscous, 2 ek. mazsola, 1/2 csokor petrezselyem

A gyömbért apróra vágtam, egy edényben a kurkumával, fahéjjal, olajjal összekevertem és a csirkecombokkal együtt egy fagyasztó zacskóba pakoltam. Jól összeráztam és 30 percig állni hagytam a hütöben.

A hagymát szeletekre, a fokhagymát apróra vágtam, a mandulát durvára törtem és egy serpenyöben olaj nélkül megpiritottam.

A csirkecombokat kivettem a zacskóból, egy lábosban forró olajon minden oldalán megpiritottam, sóztam, borsoztam.

A hagymát és a fokhagymát hozzáadtam, 2 percig tovább sütöttem, majd beleöntöttem levest és 35 percig lefedve föztem.

A couscoust és a mazsolát hozzáöntöttem és további 10 percig, fedövel föztem.

Utána még füszereztem és a piritott mandulával és a peterzselyemmel megszórva tálaltam.

2009. szeptember 16., szerda

LEGÚJABB SZERZEMÉNYEM

Most már csak ki kell próbálni;)

MACARON


Ági föz már kétszer is említette ezt az édességet, én pedig a nyáron felvettem a tv-böl egy rövid kis filmet, amiben megmutatják hogyan készül, söt, a receptjét is elárulják;)

Nagyon tetszett ez a gusztusos és színes felvétel, gondoltam felteszem a blogomra.










video

2009. szeptember 9., szerda

JUHFETA KRÉM



Fantasztikusan finom baguette-el, vagy bármilyen más kenyérrel, vagy egyszerüen csak dipnek.

Hozzávalók 2 személyre:

1 fokhagymagerezd , 5 deka fekete, magozott olivabogyó, 10 deka juhfeta, 10 deka krémes joghurt, 3 ek. tejszín, 4 ek. apróra vágott petrezselyem, 2 tk. szintén apróra vágott kakukkfü 2 tk. reszelt citromhéj, bors, 1/ 2 tk. cukor,só

A juhfetát az oliva kivételével a többi hozzávalókkal püréztem. A végén adtam hozzá az aprított fekete olivát.

Egy részét tálkában tálaltam, a többivel megtöltöttem pár sült, hámozott, piros színü paprikát, majd szeletelve tálaltam.

2009. szeptember 2., szerda

ÁFONYÁS FEHÉR CSOKIMOUSSE


ÁFONYÁS FEHÉR CSOKIMOUSSE

25 dkg fehér csoki, 3,5 deci tejszín, 1 doboz friss áfonya

A csokit kockákra tördelem és forró vízbe állított edényben felolvasztom. A tejszínt majdnem keményre verem. Alaposan összekeverem a csokival. Beleszórom a megmosott áfonyát, a botmixerrel egyet-kettöt keverek rajta. Kis poharakba porciózom. 4-5 órát a hütöbe teszem.
Pár szem áfonyával dekorálva tálalom.

BACONBA TEKERT SZÜZÉRMÉK NÁPOLYI MAKARÓNIN


BACONBA TEKERT SZÜZÉRMÉK NÁPOLYI MAKARÓNIN

25 deka makaróni, kb. 20 deka szüzpecsenye, 4-5 szelet bacon, a szószhoz: 2 doboz pizzaparadicsom, fokhagyma, hagyma, bazsalikom, olivaolaj, só, bors, csipet cukor, reszelt sajt

Megfözöm a makarónit, lecsepegtetem. A szószhoz az olivaolajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem, ráöntöm a lecsepegtetett paradicsomot, füszerezem és 30 percig kis lángon fözöm. A végén hozzáadom a cukrot és a csíkokra vágott bazsalikomot.

A szüzpecsenyét 2 centi vastag szeletekre vágom, a széleit körbe tekerem a baconnal. Óvatosan sózom, borsozom, egy serpenyöben kevés olajon minden oldalán pirosra sütöm. Félreteszem.

Egy tüzálló tálba öntöm a makarónit, összekeverem a szósszal, a tetejére fektetetem a szüzérméket, megszórom az egészet reszelt sajttal és a forró sütöben addig sütöm, amíg a sajt kicsit meg nem pirul.


2009. szeptember 1., kedd

SAJTOS POGÁCSA


Anyukámtól kaptam jó pár éve ezt a receptet, nagyon szeretjük, finom,ropogós pogácsa lesz belöle.

Ami jó benne: napokkal elötte összegyúrható, a hütöben, fagyasztó zacskóban tárolható nyersen a tészta, de egy titka van, naponta ki kell egyszer nyújtani és hajogatni. Ettöl lesz késöbb szinte leveles a tésztája.

Hozzávalók:

50 deka liszt, 25 deka margarin, 12, 5 deka reszelt sajt, 1 tojás, kb. 1 deci tejföl, 2 dkg élesztö

Az élesztöt kis langyos, cukros tejben felfuttatni.
Utána mindent összegyúrni és párszor kinyújtani, hajtogatni.
Sütés elött tojással megkenni, köménnyel megszórni.