Oldalak

2009. szeptember 2., szerda

BACONBA TEKERT SZÜZÉRMÉK NÁPOLYI MAKARÓNIN


BACONBA TEKERT SZÜZÉRMÉK NÁPOLYI MAKARÓNIN

25 deka makaróni, kb. 20 deka szüzpecsenye, 4-5 szelet bacon, a szószhoz: 2 doboz pizzaparadicsom, fokhagyma, hagyma, bazsalikom, olivaolaj, só, bors, csipet cukor, reszelt sajt

Megfözöm a makarónit, lecsepegtetem. A szószhoz az olivaolajon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem, ráöntöm a lecsepegtetett paradicsomot, füszerezem és 30 percig kis lángon fözöm. A végén hozzáadom a cukrot és a csíkokra vágott bazsalikomot.

A szüzpecsenyét 2 centi vastag szeletekre vágom, a széleit körbe tekerem a baconnal. Óvatosan sózom, borsozom, egy serpenyöben kevés olajon minden oldalán pirosra sütöm. Félreteszem.

Egy tüzálló tálba öntöm a makarónit, összekeverem a szósszal, a tetejére fektetetem a szüzérméket, megszórom az egészet reszelt sajttal és a forró sütöben addig sütöm, amíg a sajt kicsit meg nem pirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése