Oldalak

2010. március 21., vasárnap

CSOKOLÁDÉS SZARVASPÖRKÖLT



Úgy történt a dolog, hogy férjem véletlenül a gyümölcsös 70%-os csokija helyett koktélparadicsomos, sós csokit vett....
Számunkra ehetetlen volt, így gondoltam megfözöm valamilyen hússal. Amióta a "Csokoládé" c. filmet láttam, a hús-csoki kombináció nem hagyott nyugodni.

Keresgéltem a neten és ITT meg is találtam a nekem valót. Minimálisat változtattam rajta.

Hozzávalók:
4 személyre

80 deka szarvashús, 10 deka sárgarépa, 10 deka zeller, 10 deka póréhagyma, olaj, 2 deci vörösbor, 1 deci portói bor, 1 ek. sürített paradicsom, 2 db. babérlevél, 1 ek. örölt bors, 2 ek. fehér és 2 ek. fekete csokoládé reszelve, 1 deci tejszín, só, bors

A szarvashúst az olajon megpiriottam, hozzáadtam a zöldséget. Együtt tovább piritottam, majd ráöntöttem a vörösbort / portói borom nem volt itthon így 3 deci vörösbort használtam/. Belenyomtam a sürített paradicsomot / itt tubusban is árulják, nagyon praktikus/ beletettem a babérleveleket és az örölt borsot, majd puhára föztem. Nekem az eredeti recepttöl eltéröen nem 30 perc volt hanem vagy 3 óra....

Utána csak sötét csokoládét adtam hozzá, nem reszelve, hanem kockákban, a csoki koktélparadicsommal és sóval volt ízesítve, lásd fotó.

Kb. 5 deka volt. Majd az elöírt tejszínmennyiséget is hozzáöntöttem.

Csodálatos, sürü, enyhén kesernyés szószt kaptam, ízlés dolga, nem volt rossz, de én inkább maradok a hagyományos szarvaspörköltnél;)

Vendégünknek egy nagyszerü ötlete támadt, sötét balzsamecettel öntötte nyakon a tányérján a hús adagját. Kipróbáltam én is, nem rontotta el, söt, pikánssá tette, ajánlom minden bátor, újdoságot szeretö embernek. Ha nem jön éppen szembe ez a paradicsomos,sós csoki..... biztosan sima chilis 70%-os csokival is megfözhetö.

Couscousszal tálaltam.

6 megjegyzés:

  1. szia! hol vettétek a csokit? nagyon izgalmas a recept:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagy kedvencem az ilyen pörkölt, már évek óta csinálom. Legutóbb egy egész vacsorát terveztem különböző csokis ételekre. Libamájhoz is illett.

    VálaszTörlés
  3. alchri,micsoda páratlan, merész kombináció!Sosem mertem volna kipróbálni, de nagyon izgalmasan hangzik! Az is igaz,hogy még sós csokit sem láttam életemben. :))

    VálaszTörlés
  4. Ancsa, Nürnbergben a Karstadt áruház édességosztályán vettük.

    VálaszTörlés
  5. Ági és a Te családod szereti? Mondjuk megette férjem, de szerintem többet nem csinálom. Libamájhoz? Biztosan érdekes.

    VálaszTörlés