![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdavnzUMQvfpMjttqAEA2khcMJoJerQBTVLxsjQUGYR580VGHkaQn5P-Fh0Ku1to_yV8jVOZ1nuuosgX81qTfYO15KTG94KwqqVs0pPBOvgj8yemQXtg_lDxZUAOhJRjPJRoSyNYBv7dM/s400/f%C3%BC2.jpg)
Fügét fügével;)
Sültekhez kitünö saláta.
Hozzávalók:
6 darab füge, 2 deci vörösbor, 4 ek. balzsamecet, 1 ek. méz, 1 tk. citromlé, 1 tk. mustár, 4 ek. olaj
A fügéket megmostam és egy villával több helyen beszúrkáltam. Egy kis lábosban a bort az ecettel, mézzel és a citromlével felforraltam, beletettem a fügéket, mégegyszer felforraltam, majd lehúztam a tüzröl. Lefedve 10 percig állni hagytam.
Utána a fügéket negyedeltem, egy tányérba tettem, a bor felét, amiben föztem a mustárral és olajjal ízesítettem és ezzel meglocsolva tálaltam.
Hát a füge nálam évszámra nincs repertoáron, úgyhogy csak a nyálam csorgatom...
VálaszTörlésNagyon jól hangzik a recept, azt esetleg nem tudod, hogy pesten hol lehet normál áron fügét találni? Hetek óta kergetem. :)
VálaszTörlésKoalac, sajnos nem tudom, nem Pesten élek:(
VálaszTörlés