SAVANYÚKÁPOSZTÁS FLAMMKUCHEN
A FLAMMKUCHENHEZ:
10 g friss élesztö, 4 ek. langyos víz, 25 deka liszt, 1 deci író, 2 ek. olivaolaj, 1/2 tk. só,Az élesztöt a langyos vízben feloldani, majd a liszttel, íróval, olivaolajjal, sóval egy sima tésztává gyúrni, gombóccá formálni, majd 2 órát keleszteni. A tésztát a kezünkkel jól átgyúrni, majd 4 részre osztani, majd mindet vékonyan akkorára nyújtani, mint a tepsink.
A TETEJÜKRE:
1 piros chili paprika, 35 deka savanyúkáposzta, só, bors, cukor, 20 deka 20 %-os tejföl, 15 deka füstölt sonka apró kockákra vágva
A chilit kimagozni majd apróra vágni, a savanyúkáposztához adni. Sóval, borssal és 1 csipet cukorral füszerezni.
A lepényeket a tejföllel megkenni, a savanyúkáposztát és a sonkát szétosztani a tetejükön, majd a 250 fokos sütöben, max. 10 percig sütni.