Oldalak

2008. október 17., péntek

SPENÓTOS KRUMPLIRAKOTTAS


SPENÓTOS KRUMPLIRAKOTTAS

4 személyre

75 deka héjában fött burgonya, 1 kg friss spenót, 1 kis doboz pizzaparadicsom, 10 dkg bacon kockákra vágva, 10 dkg reszelt sajt, 1 fokhagymagerezd, só, bors, olaj

A spenótot alaposan megmosni, majd pár percig blansírozni, utána lecsöpögtetni.

A krumplit meghámozni és kockára vágni. Egy serpenyöben kevés olajon a szalonnát kisütni, majd rádobni a krumplit, együtt piritani, óvatosan sózni, borsozni.

A spenótot a fokhagymával, sóval, borssal füszerezni, majd egy tüzálló tálban a krumplihoz keverni. A paradicsommal beborítnai, a reszelt sajttal megszórni és a sütöben 15 percig pirosra sütni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése