BAZSALIKOMOS,EPRES RUKOLASALÁTA
4 személyre:
1 doboz rukola, 1 csokor bazsalikom, 50 deka eper, 5 deka parmezán sajt, 5 ek. fehér balzsamecet, 5 deka méz, 8 ek. olivaolaj, 4 ek. fenyömag, só, bors
A rukolát megmosom, megpucolom. A bazsalikommal együtt nagy mélytányéokban elosztom. Az epret miután megmostam, megpucoltam, negyedelem, ha nagyok akkor kis kockákra vágom. A salátára teszem.
A fenyömagot egy teflon serpenyöben olaj nélkül megpiritom, majd az epres salátára szórom.
A dresszinghez az olajat, ecetet, mézet, sót borsot egy kis csavaros üvegben összerázom, majd ráöntöm.
A parmezán sajtból a zöldséghámozóval nagyobb darabokat vágok és a salátára rakom.